Artikler
 • 245Put and take søer i Danmark
 • Det nye hit inden for P&T-grej

  13-08-2014

  Det danske ørredfiskeri i vores efterhånden mange super put and take-søer har gennem de seneste mange år ændret sig markant. Jeg fiskede i starten af 80’erne i de få p&t-søer, der var på Sjælland, og da jeg begyndte i grejbranchen i 1984, afholdt vi allerede dengang konkurrencer i søerne. I dag er der masser af p&t-søer i Danmark, og det har skabt en stor interesse omkring dette hyggelige og rekreative fiskeri. I dag findes der mange gennemprøvede metoder til at overliste ørrederne. Men sådan har det ikke altid været, fortæller Carsten Faber i denne artikel.
   

 • Anmeldelse: Fredensborg Ørredfiskeri – Fluestrømmen

  14-01-2014

  Det er en lun men blæsende eftermiddag i maj måned, da jeg drejer fra hovedvejen og følger put and take-skiltet mod Fredensborg Ørredfiskeri. Jeg har ikke før haft fornøjelsen af at besøge stedet, så jeg ser naturligvis frem til at se stedet, søen og ikke mindst fluestrømmen og komme i gang med fiskeriet.
   

 • Størfiskeri i Poppelsøens Ørredvand

  07-11-2013

  Fiskeriet efter størerne i Poppelsøens Ørredvand ved Ballerup på Sjælland er den senere tid blevet kendt over hele Danmark. Det er et populært fiskeri, der trækker lystfiskere til fra hele landet, og antallet af lystfiskere, der ønsker nærkontakt med det unikke væsen, er stigende. Fiske Avisens Nicolai Ulrik Hansen besøgte søen i 2012 og vi bringer her hele artiklen i sin fulde længde.
   

 • Fnuller der dur – når putten koger

  13-08-2013

  I juli måned begynder vandet i de fleste put and take-søer virkelig at koge, og det bliver ikke bedre de næste par måneder. Selvfølgelig vil der komme perioder med blæst og regn, som kan nedsætte vandtemperaturen i topvandet i mindre perioder, men som regel vil vandets temperatur være et godt stykke over fiskenes optimale trivselstemperatur.
   

 • Myrup Fiskepark i nye klæder

  13-08-2013

  Myrup Fiskepark blev i foråret overtaget af Jonas S. Tram, og fra første dag begyndte meldingerne om overtagelsen og fremtidsønskerne at tikke ind på Facebook og andre fiskesider, så der blev vakt en del nysgerrighed blandt put and take-fiskerne på Sjælland. Var der nu virkelig kommet en person, der ville drive søen seriøst og sørge for at få fiskesøen tilbage til sin storhedstid, da den var blandt de mest fangstsikre her på Sjælland?
   

 • Finlir med fluestangen

  29-05-2013

  For mig var det put and take-fiskeriet, der startede det hele. Alle de sjove oplevelser med fluestangen. For mig er put and take-fiskeriet lige så ægte, som når man står ved åen i en massiv klækning af majfluer, hvor bækørrederne går amok i det store ædegilde.
   

 • April i ørredsøerne – Haletudse og iglesværmning!

  04-04-2013

  Det er endelig på vej – foråret! Der har i de seneste måneder været rigtig mange dage med isdækkede ørredsøer, og selv i de søer, hvor der har været pumper i gang, har vandet været iskoldt, og ørrederne har ofte kun hugget i perioder eller meget forsigtigt.
   

 • Størfiskeri i Danmark

  29-01-2013

  Størerne holder deres indtog i Danmark i disse år, og de er hurtigt blevet populære sportsfisk, da de er hugvillige, fighter godt og samtidig er så hårdføre, at de tåler at bliver fanget igen og igen. Fra at være en sjælden bifangst i vande, hvor de oftest var ulovligt udsat, er de nu udsat så talrigt, at det er muligt at dyrke et målrettet fiskeri efter dem. Selv har jeg fisket stører utallige gange det sidste halvandet år, og jeg har haft mere end 200 stører på land. Jeg har eksperimenteret meget med grej, agn osv., og jeg har gjort mig en masse erfaringer, som jeg gerne deler med andre, der vil i gang med størfiskeriet.
   

 • Guldfeber i Ørredsøen

  04-10-2012

  Den i put and take-søerne så synlige ørred, guldørreden, har haft en succesfuld introduktion til de danske put and take-søer, hvor den mange steder ser ud til at blive en fast del af udsætningen fremover.
   

 • Anmeldelse og størfisketur: Blue Rock P&T

  11-05-2012

  Frank Sjøgreen har været på størfiskeri i Blue Rock P&T.
   

 • Sværmende vårfluer & nymfende ørreder i P&T-søen

  10-05-2012

  September og oktober er rigtige gode måneder for fluefiskeren, som dyrker imitationsfiskeriet ved ørredsøen med tørflue og nymfe. Vandtemperaturen er begyndt at falde. Vandet klarer op igen. Ørrederne bliver mere og mere aktive, men vigtigst af alt ... vårfluerne er kommet på vingerne i stort tal. Der er massevis af forskellige vårfluearter ved de danske put and take-søer her i efteråret. Det er bare med at komme ud med fluestangen og hen til din lokale ørredsø for at opleve dette fascinerende fiskeri. Men husk at have flueboksen i orden. Man ved jo aldrig, hvornår ørrederne begynder at blive selektive på disse smukke insekter.
   

 • Fiskekonkurrence i Simons Put and Take

  29-04-2012

  Grove regnbuer og dygtige lystfiskere ved kæmpernes legeplads
   

 • Guide: Sådan fanges de største P&T fisk

  30-01-2010

  Der er altid nogle, der fanger flere fisk end andre, uanset hvilken p&t-sø i landet, det drejer sig om. Nedenstående kan du læse om,hvor de størstefisk kan fanges - samt hvordan!