Den flydende wobler er et effektivt våben, til stort set alle former for fiskeri.Helt lavpraktisk er en wobler et agn, som er formet, som et byttedyr. 

Det kan være den ligner et insekt eller en fisk. De kan købes i alle former og størrelser. De fleste flydende woblere er udstyret med en ske i fronten under dem. Skeen gør at wobleren trækker ned i vandsøjlen. Størrelsen på skeen, afgør hvor meget vand der skubber wobleren ned i dybet, men også selve vinklen på skeen bestemmer dybden. 

Jo mere skeen går ud fra wobleren, jo mere lodret vil den dykke. En flydende wobler dykker ikke uendeligt og alle har et max på antal meter den går under vandet. Vanddybden står ofte på pakken eller på wobleren. Du kan fiske med flydende wobler efter de fleste fiskearter og fiskeri med wobler er noget helt for sig selv. 

Wobleren form, skeen ja det hele får wobleren til at vrikke lokkende fra side til side. Nogle woblere kommer endda med raslekugler eller fjer som ekstra lokkemiddel.

Fordele ved fiskeri med flydende wobler

En af de helt store fordele, som kommer ved fiskeri med flydende wobler, er klart egenskaben til fiskeri i strømvand. Man kan blot dumpe wobleren ned i åen og vente til den er langt nok væk og hale den ind igen. I åen undgår man grene der hænger ud over, eller vegetation langs brinkerne.

Fiskeri med flydende wobler sker ofte i mindre vande eller steder hvor kaste længden ikke har den store betydning. En flydende wobler er nemlig ikke særlig tung kontra dens størrelse, som betyder den er et let bytte for vinstød og vindmodstand.