Sponseret opslag

Når man drager på fisketur, er der rigtig mange som benytter sig af put-and-take fiskeri. Dog er der også flere som kommer afsted uden succes, men måske én af nedenstående tips hjælpe dig lidt på vej, sådan chancerne for succes øges på fisketuren. Læs med.

Du kan finde endnu flere fisketips på https://fishntips.dk/.

Vejret har stor betydning

Først og fremmest har vejret en stor betydning ved fiskeri i en put-and-take sø. En gylden tommelfingerregel er, at når den generelle dansker synes der er godt vejr udenfor, så er det altså ikke godt fiskevejr. Fiskene bryder sig ikke om varmen, og er altså ikke lige så ivrige efter at springe, som hvis det f.eks. regner eller er fugtigt i vejret.

Det kan derfor en rigtig god ide at undersøge vejret, når en fisketur skal planlægges, da det kan have en stor indflydelse på succes eller ikke. Dog kan man også sige, at det er hyggeligt at stå med fiskestangen på en lun sommerdag, men der må man også forvente at chancen for et positivt udfald i forhold til fangst minimeres.

Gør noget andet end de andre ved søen

Et andet tip er prøve at fiske med noget andet end de andre ved søen. Nogle gange kan det være en god ide at skille sig lidt i mængden, da det kan øge chancen for at fisken bider på. Noget af det man blandt andet kan fiske med, er orm, powerblades, spinnere eller blink. Alt afhængig af hvad de andre fisker med, kan man prøve at differentiere sig. Det er klart, at hvis man oplever af fiskene bider ekstremt godt på blades, er det ganske smart at følge trop og gøre som de andre – men prøv dig frem.

Ingen net-fiskeri

Den sidste er naturligvis ganske logisk for den garvede fisker, men det er altså ikke lovligt at anvende sit net til at fiske med ved en put-and-take sø. Dette kan ved enkelte tilfælde blive brugt, hvis man ser at en fisk ryger til overfladen – enten på varme sommerdage – eller død af anden årsag.

Rigtig god fisketur.