Woblere og micro blink har overtaget

Vi husker den alle og det er måske også en af dem vi startede med i sin tid. Gennem tiden har gennemløbere, woblere og microblink overtaget fiskeriet i de danske ørredsøer, og den gode gamle spinner er gået i glemme boksen! Eller måske den stadig ligger der. Jeg har faktisk prøvet at stå med mine dejlige gennemløbere og er blevet totalt udfisket, af en nybegynder med en Trendy spinner størrelse 4, som er alt for stor, troede jeg.
spinnere

Den dovne Ørred i Put and take søen

Efter den episode er de gamle klassiske spinner som Mepps igen en fast del af sortimentet i grejboksen. Jeg oplever faktisk tit at ørreden enlig er aktive nok, men tøver lige til det sidste.

Hvis vi ser bort far alt teori om dovne sommer og vinterfisk, så er det her den virkelig kan overraske.

En spinner laver meget støj i vandet og spinnerbladet udsender voldsomme trykbølger, som godt kan trigge en ørreds naturlige instinkt til at hugge.
Det som der både er godt og skidt er at en spinner skal spinnes forholdsvis hurtigt ind for at virke, men dette speedfiskeri, kan nogle gange være en fordel.

Forstil dig et laaaaaangsomt passerende microblink, og ørreden har god tid til at tænke over det, så den følger bare lige med, men hugger ikke. Så kommer der en spinner i sin bombastisk form blæsende forbi, så langsomt, som nu en spinner kan. Ørreden har slet ikke tid til at tænke over det, og dens naturlige jagt instinkt trigges og den hugger kort og kontant. Lige præsis dette har jeg faktisk oplevet en del gange.
Tip herfra er at hvis alt andet ikke virker, men fiskene er aktive eller bare følger med, så skift en den gode gamle spinner.