Giv din vurdering

Dette indhold er sponsoreret

Når man skal på fisketur, er det vigtigt at have styr på sit udstyr. Man skal sørge for at have det rigtige grej med, så man kan fange de fisk, man gerne vil, ligesom det er en god idé at være frisk og veloplagt til turen. Man skal ofte tidligt op, og det er derfor vigtigt at have en seng, som man sover godt i.

Dertil er det også vigtigt at have styr på sin madpakke, drikkevarer og snacks. Det er dog ikke altid lige nemt at finde ud af, hvad man skal tage med på en lang fisketur – især hvis man ikke har været på fisketur før. Her er en liste med de 11 vigtigste ting, man bør huske næste gang, man skal på fisketur.

 1. Fiskegrej (stang, line, kroge, svivel og fluelim)
 2. Bait (mad til dine kroge)
 3. Opbevaringsboks til dit grej
 4. Waders (vandtætte bukser)
 5. Hat og solcreme (beskyttelse mod vejret)
 6. Nødkit/førstehjælpskasse
 7. Kniv til at file kroge osv.
 8. Lyskilde (lommelygte)
 9. Mad og drikkevarer
 10. Tæppe til frokostpausen
 11. Fisketegn

Få en god nats søvn inden fisketuren

Når man skal ud at fiske, er det vigtigt at få en god nats søvn, inden man tager afsted. Dette gælder især, hvis man skal ud at fiske tidligt om morgenen. Man bør derfor ligge og sove godt inden fisketuren, så man er frisk og klar til at tage på fisketur. Det er der heldigvis også gode muligheder for, hvis man har en god seng.

Nogle af de bedste senge er elevationssenge og kontinentalsenge, der sikrer den gode nattesøvn. Man kan også overveje at investere i en god pude, så man ikke vågner op med ømhed i hoved- og nakkeregionen om morgenen. En god seng er altafgørende for, at man sover godt om natten, og det sikrer, at den efterfølgende dag bliver godt. En god nats søvn er altså vigtig for at få en god fisketur. Sørg derfor for at have en god seng, hvis du vil sove godt om natten og være frisk til at tage på fisketur.

Medbring mad, drikke og snacks til fisketuren

Når man skal på fisketur, er det desuden vigtigt at have noget at spise og drikke med sig. Det er vigtigt, fordi man kan blive sulten og tørstig, da man er aktiv i mange timer. Derfor er det en god idé at have nogle snacks med sig, som ikke tager for meget plads i tasken, men som alligevel kan stille ens sult. Nogle eksempler på snacks til fisketuren kunne være:

 • Sandwich
 • Nødder
 • Frugt
 • Kiks
 • Chokolade
 • Slik

Det er dog ikke kun snacks, man skal huske på at have med sig, men også noget at drikke. Dette behøver ikke nødvendigvis være sodavand eller lignende, da dette ofte er meget sukkerholdigt – især hvis man skal være ude i længere tid ad gangen. I stedet kan det være en god idé at have en flaske vand med sig – Eller måske endda et par liter saft eller andet sødt i en termokande. På den måde har man altid noget at drikke. Man kan med fordel også tage en kande kaffe med til turen, da det altid er hyggeligt, og noget de fleste foretrækker i løbet af dagen.

Undersøg vejrforholdene og pak derefter

Når man skal på fisketur, er det også vigtigt at have styr på vejret. Dette gælder især, hvis man skal på en lang fisketur, hvor man ikke har mulighed for at tjekke vejret løbende. Derfor er det en god idé at undersøge vejret inden afrejse, så man kan pakke de rigtige ting med. For eksempel vil det være en god idé at have regntøj med, hvis der er risiko for regn, eller varmt tøj med hvis temperaturen kommer til at falde markant i løbet af dagen. På den måde kan man undgå at blive alt for kold eller våd og dermed ødelægge fisketuren.

Er der lagt op til varmt og solrigt vejr, er det en god idé at tage shorts og t-shirt med, ligesom det kan være godt at have en solhat eller kasket på. Derudover bør man altid have solcreme med, hvis man er udenfor hele dagen – også hvis det er overskyet.

Det er altid en fornøjelse at fiske, men fisketuren bliver meget sjovere, hvis man er godt forberedt til turen – både med søvn og alt det, der skal pakkes. Derfor kan man med fordel benytte sig af de ovenstående råd og lister over de ting, man bør huske at pakke ned, inden man tager afsted på sin næste fisketur. God fornøjelse med fisketuren og med at pakke!